August 02, 2010


مکتب دیکتاتورها
 
٭
نویسنده: اینیاتسیو سیلونه (Silone, Ignazio)
مترجم: مهدی سحابی
ناشر: نشر ماهی
۲۵۰ صفحه، ۲۴۰۰ تومان
[چاپ اول، ۱۳۸۶]

موقعی که کتاب رو خریدم فکر می‌کردم داستانیه. چند وقت پیش شروعش کردم و دیدم زیاد جذاب نیست، برای همین ولش کردم. اما الآن حس کردم که خوندنش باید جالب باشه و واقعاً هم بود. دو تا امریکایی قبل از جنگ جهانی دوم به اروپا می‌رن تا از اروپایی‌ها که سابقه‌ی دیکتاتوری رو دارن، درس بگیرن و توی امریکا هم نظام دیکتاتوری پیاده کنن. آخر سر به یکی از مخالف‌های دیکتاتوری می‌رسن و اون تمام زیر و بم کار رو یادشون می‌ده. خوندن کتاب برای من که اطلاعات زیادی در مورد تاریخ اروپا ندارم، سخت و خسته‌کننده بود. ولی بعضی جاهاش خیلی جذاب می‌شد و حرف‌های غیرتاریخی خوبی می‌زد. الآن نتونستم غیر از متن زیر چیزی پیدا کنم:

«در کتاب ژنرال فولر خواندم که: «اساس فن نوین جنگ، اصل ارعاب است. باید وحشت ایجاد کرد و دشمن را به طور موقت هم که شده به صورت یک دیوانه‌ی زنجیری درآورد.» سلطه‌ی وحشت از زمانی شروع می‌شود که در مبارزه دیگر هیچ خشونتی ناروا نباشد، هیچ قاعده و مقررات و قانونی رعایت نشود. دیگر هیچ‌کس نداند که چه بر سرش خواهد آمد: مخالفان سیاسی شبانه به خانه‌تان هجوم می‌آورند و نمی‌دانید چه چیز در انتظارتان است: دستگیری؟ تیرباران؟ کتک؟ خانه‌تان را به آتش می‌کشند؟ همسر و فرزندانتان را می‌دزدند؟ یا این‌که فقط یکی از بازوهایتان را قطع می‌کنند؟ چشم‌هایتان را درمی‌آورند و گوش‌هایتان را می‌برند؟ از پنجره به بیرون پرتابتان می‌کنند؟ نمی‌دانید، نمی‌توانید بدانید. و این لازمه‌ی برقراری وحشت است. وحشت قانون و مقرراتی ندارد.»

همشهری داستان ویژه‌نامه‌ی خردنامه‌ی همشهریه. الآن دو شماره‌ست که با تیم جدید و ظاهر جدید و مرام جدید منتشر می‌شه. من چندتا داستان خیلی خوب ترجمه (از آدم‌هایی که شاید ناآشنا باشن واسه ما) توش خوندم و خیلی خوشم اومد (یکیش از جی.ام کوئتزی). در کل توصیه می‌کنم. قیمتش هم هزارتومنه. این لینک آخرین شماره‌ش.
***
+ خروج اضطراری
***
[۱۱ مرداد ۱۳۸۹، ۱۸:۲۰]

Labels: ,



                                                                                                    
........................................................................................